8.8 C
Medemblik
22 september 2020 08:51
Medemblik Actueel.

Gemeente Medemblik: “Controles op vuurwerkoverlast zijn in deze periode onze prioriteit”

MEDEMBLIK – Naar aanleiding van klachten van omwonenden van het Emmapark in Medemblik die de gemeente Medemblik er van beschuldigen dat zij weigeren een vuurwerkvrije zone rondom het Emmapark te willen maken.

Woorvoerdster Silvia Hania van de gemeente Medemblik zegt hierover: ” Onze BOA’s doen sinds half december extra controles, specifiek gericht op vuurwerkoverlast. We gaan graag in gesprek met bewoners om te onderzoeken hoe we samen kunnen werken om vuurwerkoverlast te verminderen. Bijvoorbeeld door te kijken hoe we hen kunnen ondersteunen bij het instellen van een vrijwillige vuurwerkvrije zone voor volgend jaar.

Fixx-app en preventieve controles

Als er een melding is (melden kan via de Fixi-app), gaan we die na. We controleren ook preventief. Er is via Fixi een aantal meldingen binnen gekomen over vuurwerkoverlast in het Emmapark en de BOA’s zijn na die meldingen verschillende keren en op verschillende tijdstippen langs geweest. We kunnen niet altijd direct na een melding ter plaatse zijn. ​Als we de overlastgevers op heterdaad betrappen, krijgen ze een boete. Die boetes kunnen oplopen naar zo’n 400 euro. Ook voor het afsteken van vuurwerk uit categorie 1 – te koop bij bijvoorbeeld Action, Blokker of supermarkt – kun je een boete krijgen. Ook daarmee mag je geen overlast veroorzaken,” zegt de woordvoerster verder.

Op de website van de gemeente, in het gemeentenieuws en via de sociale media heeft de gemeente Medemblik al diverse artikelen geplaatst over vuurwerk. Daarin wordt ook expliciet opgeroepen om niet bij kinderboerderijen vuurwerk af te steken.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?