Bestuur Kasteel Radboud dolblij maar niet doorgaan gezamelijk museumbeleid is gemiste kans.

MEDEMBLIK – Tijdens de verhitte raadsvergadering waar de gemoederen soms hoog opliepen tussen de oppositie aan de ene kant en de coalitie plus de wethouder aan de andere kant is toch 1 partij als winnaar uit de bus gekomen, Kasteel Radboud krijgt een noodkrediet van 56.000 euro om 2017 gewoon de poorten open te kunnen houden.

Peter Botman, voorzitter van de stichting achter het kasteel zegt tegen Medemblik Actueel: “Wat we een gemiste kans is dat het gezamenlijk museumbeleid niet gekoppeld is aan de kwartiermaker terwijl ons verteld is dat dat wel de bedoeling is. Zo laat je kansen liggen om bv administratie,personeel, inkoop marketing enz te centreren en dus rendabeler te maken. Het betekend ook dat samen op trekken niet vanzelf sprekend wordt terwijl dat juist onze kracht moet zijn.  Hierdoor komen gezamenlijke initiatieven minder snel van de groen of lopen dood. Het zou kunnen betekenen dat de citytours over een jaar niet meer de steun heeft van alle musea,s en daardoor geld te kort komt met alle gevolgen van dien.

Reageren via facebook