Voormalig Café de Roode Leeuw straks 2 woonhuizen.

BENNINGBROEK – Na het stoppen van Bob Dekker en zijn vrouw Jantien als kroegbaas in Café de Roode Leeuw en daarmee ook het einde van de Roode Leeuw inluiden omdat er geen nieuwe eigenaar voor de kroeg kon worden gevonden is het nu definitief over en uit. Café de Roode Leeuw zal haar horecavergunning kwijtraken omdat er een woonhuis van gaat worden gemaakt.

“Mijn hart huilt”

Dat het café moest sluiten ging het echtpaar aan het hart. “De beslissing was genomen, maar mijn hart huilt”, liet Bob weten. Hij en Jantien hebben hun best gedaan een opvolger te vinden, maar dat bleek onmogelijk. “Kopers moeten zelf 60 procent van de aankoopsom meebrengen naar de bank”, vertelt Bob. “Dat kan eigenlijk niemand opbrengen.”

Nu is het dan zover, de gemeente Medemblik heeft de vergunning om het voormalige café om te bouwen naar 2 woningen verleend. Wanneer de slopershamer in het pand wordt gezet is nog onduidelijk

[signoff]

 

Reageren via facebook