Medemblik Actueel.

Plan Bestevaer afgeserveerd door gemeenteraad Medemblik

MEDEMBLIK – De mogelijke gevaarlijke situaties voor zwemmers en recreanten op het Vooroever lijkt het grootste struikelblok te zijn voor de gemeenteraad van Medemblik om de plannen van Bestevaer in te willigen om een deel van het Vooroever te reserveren voor opslag van boten.

De meeste fracties waren het met elkaar eens dat Bestevaer, als zij willen uitbreiden, het beste kan kijken naar het Nesbos of meer richting het Kasteel zal moeten verhuizen. Silva Visser van de ChristenUnie wist via een breed gesteunde motie een opdracht richting het college te geven waarin staat dat zij samen met Bestevaer moet kijken wat de mogelijkheden zijn om te verhuizen naar het Nesbos.

Maar ook hier speelt weer dat Medemblik geen eigenaar van het Nesbos is maar de vergunning door het recreatieschap moet worden uitgegeven. Hierdoor zal het college met het recreatieschap in overleg moeten treden.

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?