BAMM voorman Piet Groot krijgt reprimande van gemeenteraad Medemblik

MEDEMBLIK – Afgelopen donderdagavond aan het begin van de raadsvergadering van de gemeenteraad in het gemeentehuis in Wognum kreeg BAMM fractievoorzitter van burgemeester Frank Streng de kans om zijn zegje te doen over een mogelijke belangenvertrengeling over een onderwerp die in 2016 voor verhitte debatten heeft gezorgd.

Volgens de burgemeester en de overige raadsleden heeft Piet Groot een schijn van belangenverstrengeling over zich afgeroepen door werkzaamheden te verrichten voor het Zwaagdijkse bedrijf Vlaming.

Lees ook: Medemblik neemt klakkeloos rapport Vlaming over, PvdA spreekt van schande

In de politiek, en zeker op lokaal niveau, is het dan normaal als er een onderwerp op tafel komt waarbij er mogelijk belangenverstrengeling aanwezig is dat dit persoon even de raadszaal verlaat tot het onderwerp is behandeld. Piet Groot deed dit niet en mengde zich zelfs in het debat. Dit tegen alle afspraken in. De gemeenteraad en de burgemeester gaven Piet Groot (BAMM) dan ook afgelopen donderdagavond de kans om publiekelijk zijn excuses aan te bieden. 

Alleen had Piet Groot besloten het heel anders te gaan doen, tegen alle gemaakte beloftes in, en begon niet de afgesproken tekst voor te lezen maar een nieuwe tekst waarin hij beschuldigingen richting de burgemeester begon uit te spreken. Hierop greep de burgemeester in en besloot dan maar zelf de afgesproken tekst te gaan voorlezen. Hiermee was de kous voor zowel de burgemeester als voor de overige raadsleden gedaan en kon het politieke debat over de overige zaken beginnen.

Reageren via facebook