24.3 C
Medemblik
15 augustus 2020 15:36
Medemblik Actueel.

ChristenUnie Medemblik in de bres voor diensten EHBO

Medemblik – Silva Visser, fractievoorzitster van de ChristenUnie in de gemeente Medemblik, springt in de bres voor de EHBO in de gemeente Medemblik. De gemeente Medemblik blijkt sinds langere tijd geen gebruik meer te maken van de diensten van de EHBO bij de onderhoud van o.a. de AED’s in de gemeente Medemblik.

S.H. (Silva) Visser (CU)De leden van de EHBO deden dit altijd op vrijwillige basis en enkel de onderdelen en gemaakte kilometers werden in rekeing gebracht. De gemeente Medemblik is hier vanaf gestapt en is in zee gegaan met een (duur) bedrijf. De vrijwilligers van de EHBO Medemblik zijn hier zeer verbolgen over vooral omdat zij door vele curcussen en opleidingen te volgen volledig gekwalificeerd zijn in het onderhouden van deze AED’s.

Maar ook het geven van curcussen is uit handen van de EHBO Medemblik genomen. Ze kunnen nog wel curcussen geven, zoals reanimatiecurcussen maar ook een E-learning curcus waar de theorie thuis wordt geleerd en in de praktijk in zeven lesavonden het certificaat kan worden gehaald.

Silva Visser (CU) heeft nu schriftelijke vragen gesteld aan het college waarin zij op uitleg vraagt waarom de gemeente Medemblik tot deze stap is gekomen.

Wordt vervolgd.

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?