Medemblik Actueel.

Voetbal

Eenvoudige zege zaalvoetballers Nieuweboer tegen Alkmaar

WERVERSHOOF – Afgelopen vrijdag speelde Nieuweboer H1 de 2e wedstrijd in de serie van 4 tegen de hoog geplaatste teams. Ditmaal tegen het eveneens als Nieuweboer met 11 verliespunten op de 3e plaats staande Team Alkmaar/Sportstars. De wedstrijd in Alkmaar verloor Nieuweboer kansloos met 7-2.

Vanaf de aftrap speelde Nieuweboer fel vanuit een gesloten verdediging. In de eerste 6 minuten gebeurde veel. Lex Schilperoort onderschepte op eigen helft een breedtebal, maakte een aanvallende actie en legde de bal bij de 2e paal waar Jelle Schouten binnen tikte. Even later wederom een onderschepping van Lex en van afstand de 2e treffer. Jelle Schouten had even later een gelijke actie en bracht de tussenstand op 3-0.

In de 6e minuut onderstreepte Lex Schilperoort zijn goede vorm en bracht de riante 4-0 tussenstand op het bord. In het resterende gedeelte van de 1ehelft een rustige spelend Nieuweboer. Vlak voor de wissel scoorde eerst Luke Boerdijk en later werd een van de weinige kansen van Alkmaar benut. Na de wissel zette Alkmaar aan en moest Nieuweboer verdedigen. Daarbij kon Nieuweboer ook altijd vertrouwen op de degelijk keepende Jelle Meester.

Alkmaar hervond vertrouwen met hun 2e treffer. Even later scoorde Sven Deen uit een combinatie met Lex de zesde treffer. Alkmaar liet de wedstrijd lopen en Nieuweboer speelde ontspannen verder. Bij een tijdstraf van Alkmaar scoorde Sven met een schot. Even later onderstreepte Jelle Schouten de goede wedstrijd met zijn 3e treffer en verlengde Joost Neefjes een hoge bal met zijn hoofd tot de 9-2. In de slotfase brachten Lex met een schot en Sven na een fraaie actie de 11-2 eindstand op het bord.

De volgende wedstrijd is komende vrijdag om 19.15 in de Dars tegen de huidige nummer 3, Texel 2.

Eerder op de avond won Nieuweboer JO-17 1 vrij gemakkelijk met 5-0 van de leeftijdsgenoten van Scagha uit Schagen. Komende vrijdag speelt Nieuweboer JO-17 1 in Hoorn tegen Hovocubo.

Reageer op dit onderwerp