Medemblik Actueel.

Diefstal plantenbak komt winkeldief duur te staan

Wervershoof – Een 39-jarige winkeldief uit letland is vanochtend door de rechter in Alkmaar veroordeeld tot het betalen van een boete van 200 euro of te vervangen voor 4 dagen hechtenis.

Het Openbaar Ministerie achtte het bewezen dat de man op 30 januari 2016 uit de Dekamarkt in Wervershoof een plantenbak van 8 euro heeft gestolen. De man zelf zegt dat iemand anders dit heeft gedaan en die bak bij hem neer heeft gezet.

Camerabeelden laat iets heel anders zien, daarop valt te zien dat de man de bak op pakt en direct de winkel wil uitlopen waarna hij door een personeelslid is staande gehouden. De man reageerde agressief omdat hij onder invloed van een grote hoeveelheid alcohol verkeerde.

Of de man ooit de boete gaat betalen is nog maar de vraag, de man is zonder vaste woon- en verblijfplaats en justitie weet niet waar de man op dit moment zich bevind.

Reageren via facebook