16.7 C
Medemblik
9 juli 2020 19:18
Medemblik Actueel.

4 maanden cel voor oplichter Niels Dudink

MEDEMBLIK – Oplichter Niels Dudink moet van de rechtbank in Alkmaar 4 maanden de cel in vanwege de vele oplichtingszaken die achter zijn naam staan en het gebruikmaken van valse namen zoals Niels Slijkerman bij verkoop van goederen die hij daarna niet levert.

Lichte eigen nichtje op

De rechter vond het bewezen dat Dudinnk kaartjes van Adelé had verkocht waarvan hij wist dat hij ze niet kon leveren, kocht hij een VW Golf waarvan hij wist dat hij het geld niet had, verhuurde hij een huis waar hij zelf net was uitgezet door de verhuurder en betaalde hij de reparatie van zijn scooter niet.

De rechtbank vond het niet bewezen dat Dudink Ajaxkaarten op marktplaats had verkocht en ook de drie laptops die hij had verkocht aan de persoon die eerder al wel een laptop bij hem had gekocht vond de rechtbank niet bewezen. De slachtoffers konden hier geen bonnentjes van overleggen van de aankoop van de spullen. 

Lees ook: Oplichter Niels Dudink hoort 6 maanden cel eisen

Niels Dudink moet de slachtoffers die hij volgens de rechter wel geld afhandig heeft gemaakt schadeloos stellen, en omdat Dudink dakloos is komt hij op de opsporingslijst van justitie te staan.

De Officier van Justitie eiste een gevangenisstraf van 6 maanden en ook moets hij zijn slachtoffers schadeloosstellen, zo moet hij de huurder van de woning 1650 euro betalen, de kopers van de kaarten volledig schadeloosstellen. 

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?