Dickens Kunst & kerstmarkt zorg voor recordopbrengst Bonifaciuskerk.

MEDEMBLIK – De Dickens Kunst en Kerstfair in de Bonifaciuskerk, was een overweldigend succes met meer dan 3000 bezoekers en een opbrengst van €15.000,– , tbv. de restauratie van dit eeuwenoude monument.

Ruim 3000 betalende bezoekers passeerden de kassa en velen kwamen weer naar buiten met tassen vol kerstartikelen. Dit alles resulteerde in een opbrengst van ruim  €15000,-. Deze opbrengst komt geheel ten goede aan het onderhoud en de restauratie van het monument de Bonifaciuskerk. Dit is dan ook één van de doelstellingen van de Stichting Bonifaciuskerk, organisator van de kerstfair, geld inzamelen om het kerkgebouw in stand te kunnen houden. De PKN (Protestantse Kerk in Nederland) gemeente in Medemblik, die eigenaar is van deze kerk, is financieel niet in staat om zelf zorg te dragen voor het onderhoud en restauratie. Daarom zijn we als kerkgemeente ook reuze blij met de Stichting Bonifaciuskerk, die door allerlei activiteiten te organiseren, zoals de kerstfair, de naam van de kerk ver buiten Medemblik bekend maakt en daarnaast dus ook nog eens veel geld ophaalt.

Dit alles kan echter niet gedaan worden zonder de hulp van vele vrijwilligers. Al weken van te voren zijn vrijwilligers bezig met de voorbereiding van de kerstfair. En tijdens de kerstfair lopen er tientallen vrijwilligers rond. Ze bouwen op, staan achter de kramen, doen de catering, zitten achter de kassa, treden op als muzikant, zorgen er voor dat alles in goede banen wordt geleid en ruimen weer op. Zonder deze mensen zou er geen kerstfair mogelijk zijn. En dan is de kerstfair nog niet het einde van al het werk, want dagenlang, na de kerstfair, zijn vrijwilligers nog bezig om alles weer op te ruimen.

De kerkelijke gemeente van de Bonifaciuskerk is dan ook zeer dankbaar dat er zoveel mensen zijn in en buiten Medemblik die zich, soms dagenlang, willen inzetten voor het behoud van dit kerkgebouw Een monument en beeldbepalend in Medemblik.

Het bestuur van de Stichting Bonifaciuskerk en zeer zeker ook alle tientallen vrijwilligers  worden dan ook hartelijk bedankt door de kerkenraad (kerkbestuur) en alle kerkleden van de Protestantse Gemeente Medemblik voor hun inzet. Zonder hen was het niet mogelijk geweest. Het was in één woord geweldig.

 

 

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.