Medemblik Actueel.

Foto: Pascal van As
markten

Ervaar de Gouden Eeuw tijdens de laatste Zomermarkt in Medemblik

MEDEMBLIK – Tijdens de vakantie worden in het historische centrum van Medembik weer de Zomermarkten georganiseerd. De Zomermarkten zijn een evenement van STEM (Stichting Evenementen Medemblik). De 3e en tevens laatste Zomermarkt is aankomende zaterdag 10 augustus. 

Tijdens de Zomermarkten kunt u heerlijk slenteren langs de diverse kramen in het Bagijnhof en genieten van het gevarieerde aanbod koopwaar. Van streekproducten tot woonaccessoires en van kleding tot suikerspin, van alles komt u er tegen. 

Gouden eeuw themaplein

Op het Gouden Eeuw- themaplein ervaart u het Medemblik tijdens de 17e eeuw. Naast ambachtslieden die u trots hun ambacht uit die tijd tonen, loopt u op het plein figuranten van Medemblikker Toneelvereniging Sint Pieter tegen het lijf. Ontmoet de arme vrouw Anne mette Boghel, de rijke dijkgraaf Albert P. Hauwert of waagmeester Eelke van Mercken. De figuranten maken onderdeel uit van een bijzondere portrettenserie van fotograaf Pascal van As waarin de Gouden Eeuw in Medemblik letterlijk tot leven wordt gebracht!

De Zomermarkten vinden plaats in het Bagijnhof en zijn van 10.00u- 17.00u geopend voor publiek. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid. Voor meer informatie over de Zomermarkten en de agenda, zie www.stemmedemblik.nl of facebook.com/zomermarkten.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat. De redactie zal er dan mee aan de slag gaan. Let op, de foto moet een eigen foto zijn anders wordt deze niet geplaatst

Reageren via facebook