Medemblik Actueel.

Notenverkoopster Maria Almeida komt al 3 jaar met plezier iedere maandag naar Medemblik. (Foto aangeleverd)
markten

‘Let’s get nuts!’ houdt van Medemblik

MEDEMBLIK – Sinds 6 jaar vindt u op de Maandagmarkt de kraam van ‘Let’s get nuts!’, waar u terecht kunt voor heerlijke verse noten, pinda’s, snackcrackertjes en gedroogde zuidvruchten. De producten zijn allen 100% natuurlijk zonder toevoeging van suikers of andere stoffen.

Notenverkoopster Maria Almeida komt al 3 jaar met plezier iedere maandag naar Medemblik. “Ik houd ervan om met mensen een praatje te maken. Er komen veel vaste klanten bij de kraam, waardoor ik soms al op voorhand weet wat hij of zij wil gaan bestellen. “

Let’s get nuts! is het bedrijf van Manon van Beek, een telg uit een Amsterdamse notenfamilie. Haar vader, André van Beek en zijn drie broers hebben allemaal notenbedrijven gehad. De hele familie is in de jaren zeventig van Amsterdam naar Abbekerk verhuisd, omdat ze allemaal een opslagloods nodig hadden. Manon: “Ik sta al meer dan 25 jaar als zelfstandig ondernemer op de markt met noten en zuidvruchten. Eigenlijk al langer, want als klein meisje ging ik mee met mijn oma Maartje en opa Henk.

Mijn oma was een echte Jordanese vrouw, want behalve wij gingen ook de papegaai en de twee poezen mee. Een fijne tijd was dat. In 2015 heb ik het bedrijf met meerdere verkoopwagens van mijn vader overgenomen. Onlangs hebben we er een prachtige verpakkingskeuken bijgebouwd, waar gewerkt wordt volgens nieuwste hygiëne richtlijnen. We hopen nog lang in Medemblik op de markt te kunnen staan.”

Reageren via facebook