Medemblik Actueel.

Algemeen

Tweede Kamerlid Mona Keijzer bezoekt zorgboerderij Andijk

ANDIJK – Mona Keijzer, CDA tweede kamerlid, komt op uitnodiging van  CDA gemeenteraadslid Els van den Bosch op bezoek bij twee zorgboerderijen in Andijk.  Samen met de lokale CDA-fractie zullen zij een bezoek brengen aan De Tulp en aan Wings of Change. 

Ook voor de cliënten is dagbesteding fijn en belangrijk. Niet alleen om een vaste structuur te hebben en, om onder om onder de mensen te komen, maar ook om mee te doen met activiteiten en om professionele ondersteuning te krijgen.   En het biedt hun naasten, veelal mantelzorgers rust.  Wings Of Change is een professioneel centrum voor dagbesteding, revalidatie, leerwerktrajecten en re-integratietrajecten.  Ook is het de thuisbasis van mooie en bijzondere roofvogels & uilen. De vogels moeten iedere dag worden verzorgd en getraind. Daarnaast vragen de moestuin en het landgoed van 2 HA veel onderhoud.

Bij zorgboerderij De Tulp wordt dagbesteding aangeboden voor mensen met dementie, ouderen  en mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel.  Men kan er zorgen voor de dieren, werken in de moestuin, knutselen, biljarten en meer. Verder is er een bijzondere binnentuin en een volière. Mona Keijzer: “Voor respijtzorg en dagbesteding moet meer duidelijkheid verschaft worden. Juist deze onderdelen geven mantelzorgers en familie van hulpbehoevende inwoners de mogelijkheid om even op adem te komen. 

Het CDA heeft er bij de invoering van de Wmo 2015 op aangedrongen dat in de wet moet worden opgenomen dat mensen met een vastgestelde beperking in principe toegang krijgen tot een maatwerkvoorziening, de dagbesteding. Op die manier staat vast dat wanneer familie van een persoon met bijvoorbeeld dementie aanspraak wil maken op kwalitatief goede dagbesteding, deze in een gemeente ook voorhanden moet zijn.”

Els van den Bosch: “ik heb bewondering voor de bevlogenheid en zorgzaamheid waarmee de mensen van zowel Wings of Change als De Tulp invulling geven aan dagbesteding voor hulpbehoevende inwoners en ik wil Mona graag laten zien wat deze organisaties doen en hoe belangrijk ze zijn voor onze regio.

  • Van 10.00 tot 11.00 uur gaan we naar Wings Of Change aan de Schoolweg 4, 1619 AL  ANDIJK, parkeren kan op eigen terrein. Poort door en meteen rechts.
  • Van 11.00 tot 12.00 uur gaan we naar De Tulp aan de Kleingouw 151, 1619 CJ  ANDIJK. Parkeren kan op eigen terrein, bij het gebouw. (Aan de linkerkant van de Kleingouw, Andijk west)

Reageren via facebook