Medemblik Actueel.

FC MEDEMBLIK
Voetbal

Diverse elftallen FC Medemblik kansrijk in halen titel ‘najaarskampioen 2016/2017’

MEDEMBLIk – Zaterdag a.s. wordt het spannend voor de Pupillen JO11-2, JO11-6 en J09-3. Alle drie de teams gaan vol de strijd aan om de eerste plaats in de najaarscompetitie.

De JO11-2 staat met nog één wedstrijd te spelen bovenaan in de 4e klasse. Concurrent FC Den Helder JO11-3 volgt op 3 punten maar heeft één wedstrijd minder gespeeld. Zaterdag spelen beide ploegen in Den Helder tegen elkaar. Gelet op het verschil in doelsaldo (+10 in het voordeel van FCM) lijkt onze JO11-2 genoeg te hebben aan een gelijkspel om officieus kampioen te worden.

Met nog twee wedstrijden te spelen staat de JO11-6 bovenaan in de 7e klasse. Sporting Andijk JO11-4 heeft evenveel punten maar een wedstrijd meer gespeeld. Ook voor de JO11-6 geldt dat gelet op het veel betere doelsaldo (+33 in het voordeel van FCM) een gelijkspel voldoende is om officieus kampioen te worden.

De JO9-3 staan in punten gelijk met Zwaluwen 30 JO91 en zaterdag ontmoeten de teams elkaar in Hoorn. Gelet op het doelsaldo dat sterk in het voordeel van Zwaluwen is, moet FC Medemblik deze wedstrijd winnen om een week later het kampioenschap te kunnen vieren.

Worden de JO11-1 en de JO17-1 Kampioen?

Als het dit weekend meezit dan kunnen de JO11-1 en de JO17-1 kampioen worden.

De JO11-1 heeft het niet in eigen hand. Het team van Wilfred Oppenhuis moet zelf winnen in en tegen Wieringermeer. Concurrent Volendam moet vervolgens punten verspelen tegen SV Spartanen. Als Volendam wint, kan het team van FC Medemblik volgende week zonder te spelen alsnog kampioen worden, maar dan moet Volendam punten verspelen in de lastige uitwedstrijd bij RCZ.

De JO17-1 heeft het wel in eigen hand. Het team van Maurice Verbeek heeft net zoveel punten als VVS 46. Beiden spelen zondag hun laatste wedstrijd. FC Medemblik speelt uit bij Jong Holland en VVS 46 speelt uit bij Kwiek 78. FC Medemblik heeft een doelsaldo dat 3 doelpunten beter is dan VVS 46. Het belooft dus een spannende zondagochtend te worden.

Reageren via facebook