Medemblik Actueel.

opperdoes jo9-1
opperdoes jo9-1
Voetbal

VV Opperdoes 9-1 – KGB 9-3 , de zon scheen, de lucht was blauw en het veld lag erbij als een biljartlaken.

OPPERDOES – De omstandigheden waren gunstig en de geschiedenis van deze wedstrijd ook (in de afgelopen 2 seizoenen al 3x tegen gespeeld en 3x gewonnen). De jongens maakte zich klaar en gingen fel van start.

Een verslag van Bruce Patrick Blanchard

De bal kwam na mooi tikwerk vanuit achteren terecht bij Koen W en die schoot de 1-0 tegen de touwen. De jongens hadden er zin in en gingen snel door, via David werd het 2-0. Na een aanval via de flanken kwam de bal uiteindelijk terecht bij Koen de L en ook Koen schoot raak, 3-0.

Het ging wel erg makkelijk, dus het advies aan de jongens was goed overspelen en proberen driehoekjes te maken (net zoals bij Ajax – Juventus, alleen op een iets lager niveau). Het overspelen zat er goed in en Hessel maakte er 4-0 van. Langzaamaan kwamen er wat driehoekjes in het spel, na een goede verovering van Tim L kwam de bal via Joris bij Koen W terecht, Koen legde de bal perfect breed op Hessel en Hessel maakte er 5-0 van. Dit team begint steeds beter op elkaar ingespeeld te raken en via een mooie aanval over de rechterflank kwam de bal via Tim P terecht bij Koen W en Koen W drukte af voor de 6-0. Het was bijna rust, maar de jongens gingen vrolijk door. Na goed opbouwend werk vanaf Jarno kwam de bal uiteindelijk terecht bij Joris en die stond nog niet op het doelpuntenmakerslijstje en hij bracht daar zelf verandering in door er 7-0 van te maken.

De scheidsrechter van dienst liet nog even doorspelen, maar meer goals vielen er niet in de 1e helft. We gingen rusten met een 7-0 tussenstand.

Het was tijd voor een korte teambespreking, een peptalk en op naar de 2e helft. Wel hadden we een kleine teamwijziging. Rens, Tim P & Tim L gingen voorin spelen. Koen W, David, Joris, Hessel gingen achterin spelen en Koen de L bleef het spel verdelen. Jarno bleef op doel.

De jongens begonnen furieus aan de 2e helft, want ze wouden echt die dubbele cijfers halen. David haalde maar eens uit van ongeveer halverwege en schoot de 8-0 tegen de touwen. Opperdoes ging verder waar ze gebleven waren. De driehoekjes waar we in de eerste helft mee begonnen, kwamen gedurende de tweede helft weer terug in het veld. De jongens hadden er weer zin in en na een mooi driehoekje door de as van het veld kwam de bal terecht bij David en die ging voor de hattrick, 9-0. Tim P zorgde voor veel dreiging vanaf de flanken, Tim L had een paar goede kansen maar schoot helaas steeds net niet raak.

Rens bleef het proberen maar ook zijn schoten smoorden helaas in het zicht van de haven. Joris had het echter wel op zijn heupen en had een paar fantastische dribbels en na zo’n dribbel en een 1-2 met Rens, zorgde Joris voor de 10-0. De dubbele cijfers waren gehaald maar Opperdoes was nog niet klaar. Tim L veroverde voor de zoveelste keer de bal en heeft ontzettend hard gewerkt, de bal kwam via Koen W terecht bij Joris en die maakte ook zijn hattrick, 11-0.

De jongens bleven doorgaan, maar het tempo werd iets teruggeschroefd. Hierdoor moest Jarno een paar keer scherp opletten en deed dat met verve. Na 40 minuten totale speeltijd vond de scheidsrechter het prima en floot af. 11-0.

Hierna mochten er nog pingels genomen worden. Opperdoes schoot nog 6x raak en KGB deed dit 2x. KGB wederom bedankt voor de sportieve wedstrijd.

Komende zaterdag (18 mei 2019) is de laatste en tevens de kampioenswedstrijd van het seizoen en deze vindt plaats in Hoorn om 10.00 uur tegen Zwaluwen 30. We vertrekken om 09.10 uur vanuit Opperdoes.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook