Medemblik Actueel.

Schaken

Andijker Simon Schouten wint thuiswedstrijd KPN Marathon Cup Hoorn

HOORN – Door een explosieve eindsprint waar de rest van het veld geen antwoord op had heeft Andijker Simon Schouten de zesde KPN Marathon Cup gewonnen. Deze keer was het voor Simon Schouten bijna een thuiswedstrijd de wedstrijd werd geschaatst op het ijs van ‘De Westfries’ in Hoorn.

Na zo’n 25 minuten schaatsen ontsnapte een groep schaatsers met o.a. Simon Schouten, Crispijn Ariens en Frank Vreugdenhil. In totaal 12 schaatsers namen een ronde voorsprong waardoor de winnaar automatisch uit deze groep schaatsers moest komen.

In de laatste ronde ging Simon Schouten van kop af de eindsprint aan en wist toch nog ruim voor de rest te finishen. Crispijn Ariens kwam als tweede over de streep en Remko Schouten wist als derde zijn schaats over de streep te duwen.

Bart Mol kwam als nr. 42 over de streep, Mol miste de ontsnapping van het twaalftal die later om de zege gingen schaatsen.

kpn-marathon-cup-hoorn

Reageren via facebook