16.7 C
Medemblik
23 september 2020 21:44
Medemblik Actueel.

Koninklijke erepenning voor 150-jarige toneelvereniging ‘De Oefenschool’ Wognum

WOGNUM – Burgemeester Frank Streng heeft zaterdag 26 november, tijdens de jubileumvoorstelling van de ‘Oefenschool’ in Wognum, de Koninklijke Erepenning overhandigd aan het bestuur van deze vereniging.

Toneelvereniging ‘De Oefenschool’ is opgericht in november 1866 en bestaat dus 150 jaar. Oorspronkelijk was het een rederijkerskamer, om de ‘welsprekendheid’ te beoefenen. De vereniging viert haar jubileum met ondermeer de familievoorstelling ‘Lang en Gelukkig’ dat op de planken wordt gezet door een grote cast, bestaande uit leden en oud-leden van de vereniging.

Burgemeester Frank Streng overhandigd de
Burgemeester Frank Streng overhandigd de erepenning aan de jubilerende toneelvereniging.

Een Koninklijke Onderscheiding is voor personen, de Koninklijke Erepenning is specifiek bedoeld voor verenigingen, stichtingen of instellingen. De richtlijnen om in aanmerking te komen voor deze Koninklijke blijk van waardering zijn onder meer dat een vereniging minimaal 50 jaar dient te bestaan. De vereniging of instelling moet wat betreft aard, omvang en soliditeit in aanzien staan en dient tussen soortgelijke gemeentelijke, regionale of landelijke verenigingen een algemeen erkende plaats in te nemen. De vereniging of instelling moet zich bovendien op haar terrein hebben onderscheiden.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?