7.5 C
Medemblik
30 november 2020 15:32
Medemblik Actueel.

Medemblik helpt inwoners met korting op energiebesparende maatregelen

MEDEMBLIK – Inwoners kunnen met korting energiebesparende maatregelen aan hun woning laten uitvoeren. De gemeente Medemblik heeft hiervoor samen met het Duurzaam Bouwloket en lokale uitvoerende bedrijven een collectieve inkoopactie opgezet. Deze actie levert voor alle inwoners tien procent korting op. Extra aantrekkelijk is dat het rijk een subsidieregeling voor duurzame maatregelen kent.

De kortingsactie geldt voor zonnepanelen, het vervangen van glas/kozijnen, het aanbrengen van dak-, vloer-, bodem,- en spouwmuurisolatie en dak- en montagewerk. Op www.duurzaambouwloket.nl/wijkaanpak/medemblik kan een vrijblijvende offerte worden aangevraagd.

Snel aanvragen

Om voor de korting in aanmerking te komen, moet de offerte vóór 23 december as. worden aangevraagd. De korting wordt in de offerte verwerkt en met de aanvraag wordt de korting veiliggesteld.

Subsidie isolatiemaatregelen

Het rijk kent momenteel de subsidieregeling ‘Energiebesparing eigen huis’. Wanneer minimaal twee isolatiemaatregelen worden toegepast, is circa 20 procent subsidie bij het rijk aan te vragen. Dit geldt dus naast de gemeentelijke kortingsactie. Het subsidiebudget gaat hard, dus wees er snel bij! Zie www.rvo.nl.

Alle woningtypen

De gemeentelijke kortingsactie komt voort uit het project ‘Energiebesparing in de lintbebouwing’. De onafhankelijke adviseurs van het Duurzaam Bouwloket hebben onderzocht (door middel van energiescans) welke maatregelen interessant zijn voor de woningen uit de lintbebouwing in Medemblik. Vanwege het grote aantal positieve reacties heeft de gemeente besloten om de kortingsactie aan alle inwoners en alle woningtypen aan te bieden.

Informatieavond lintbebouwing

De resultaten van de woningscans voor woningen in de lintbebouwing zijn gepresenteerd op twee bijeenkomsten waar ruim 300 inwoners op af kwamen. Op 6 december is er een extra informatieavond in het gemeentehuis in Wognum. Meld u aan door een e-mail te sturen aan miranda.laan@medemblik.nl Ook kan gratis informatie worden opgevraagd op www.duurzaambouwloket.nl

Reageren via facebook