Er lijkt maar geen einde aan de explosieve groei van Action te komen, nu al ruim 1700 winkels in Europa

ZWAAGDIJK-OOST – De explosieve groei van Action heeft zich ook in de coronacrisis doorgezet. In 2020 steeg de omzet met bijna 9% naar ruim 5.6 miljard euro. De grootste groei kwam door de 164 nieuwe Action winkels die in 2020 werden geopend.

Dat het niet allemaal hosanna is blijkt wel uit de cijfers van 3i die laten zien dat er een omzetverlies van 1.4% moest worden genoteerd bij winkels die in lockdown zitten. In de periode dat deze winkels wel open waren ging de omzet ook direct weer fors omhoog, zeker in de winkels in Duitsland en Oostenrijk ging het erg snel met 20% meer omzet, in Nederland bleef de omzetgroei steken op 8,4%. 3i laat weten dat de winst voor ebitda 609 miljoen euro is, 12% meer dan in 2019.

De coronacrisis had wel weerslag op het aantal nieuw te openen winkels, die lag flink lager dan in de jaren dat er geen coronacrisis was. Nederland telt nu 395 Action winkels, de meeste Action winkels staan in Frankrijk de overige in België, Polen, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg en Tsjechië, in Tsjechië is nog maar een beperkt assortiment in de winkels.

Moederbedrijf 3i mikt op 2750 Action winkels in 2023 en wil in 12 landen actief zijn.

Reageren via facebook