Medemblik Actueel.

Flora en fauna

IVN – Natuurwerkdag Ecoproject Streekbos

REGIO – Iedereen met een groen hart wordt uitgenodigd te helpen klussen tijdens de landelijke Natuurwerkdag op zaterdag 5 november. We beginnen om 9.00 uur met koffie in het Streekbos Paviljoen. Twee maal per jaar wordt er gesnoeid, gezaagd en geknipt om dit voormalige eiland van 2 hectare mooi, afwisselend en educatief toegankelijk te houden. Voor sommige kwetsbare delen wordt b.v. de zeis gebruikt.

IVN zorgt voor koffie, koek en tussendoortjes maar neem zelf een broodje mee en een snoeischaar. Help dit enthousiaste team mee om dit stukje Streekbos optimaal geschikt te maken voor plant en dier. Het is groen, gratis en gezond…

Voor gereedschap, dat beschikbaar wordt gesteld door het Landschap Noord-Holland, wordt gezorgd. Zorg zelf voor werkkleding en bescherming bij regen. Er is keus in lichte of zwaardere klussen: oeverbegroeiing weghalen t.b.v. excursies, takkenrillen maken en veel snoeiwerk.
Aanmelden bij Willem Kaagman, telefoon 0228 516367 (na 19.00 uur) of w.kaagman@ivn-westfriesland.nl

Reageren via facebook