Uitslaande brand Midwoud, bewoner had gaskraan openstaan

MIDWOUD – In een woning aan de Yvo Janszlaan in Midwoud woedde vanmorgen een grote uitslaande brand. Eén iemand is uit de woning gehaald en met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Door de uitslaande brand werd al snel opgeschaald naar grote brand.

Een woordvoerder van de veiligheidsregio kon niet zeggen hoe de gewonde persoon er aan toe is. Ook is het niet duidelijk of er op dit moment nog mensen in de woning aanwezig waren, maar het vermoeden is dat er niemand meer binnen was.

‘Bewoner stribbelde tegen’

Volgens een omstander is de bewoner van het afgebrande huis door een buurtbewoner en een medewerker van de Woonschakel die toevallig in de straat was uit de woning gehaald. Ze trapten de deur in en troffen binnen de bewoner aan die zou verward zijn en pas na tegenstribbelen mee naar buiten zijn gegaan. Volgens buurtbewoners heeft de man psychische problemen. Hij zou al verschillende keren voor overlast hebben gezorgd.

Inmiddels is de brand onder controle, laat de Veiligheidsregio weten. Er is gestart met nablussen. De brand is korte tijd overgeslagen naar aangrenzende woningen, maar ook dat is onder controle. De bewoners van de omliggende huizen zijn inmiddels uit hun woningen. De brandweer controleert momenteel hun huizen.

Gaskraan open

Buren van de man vertelden zojuist tegen onze verslaggever dat de man al vele jaren hulp nodig heeft maar dat de hulpverlenende instanties niets deden en hem letterlijk hebben laten vallen, “hij heeft zelfmoord willen plegen door de gaskraan open te zetten.”

John Leistra van de Woonschakel vertelde in de uitzending van het NH programma lunchroom dat als de man hulpbehoevend is en geestelijk in de war is dit ook een job voor de Woonschakel is om op te treden en met de overige instanties een oplossing moet vinden.

 

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.