29.6 C
Medemblik
12 augustus 2020 21:13
Medemblik Actueel.

Leerlingen Klaverwoid Twisk hebben vogels geteld.

TWISK – Leerlingen uit de groepen 1 tot en met 6 van de Klaverwoid deden afgelopen vrijdag mee aan de nationale vogeltelling. Ze werden bijgestaan door de Vereniging voor natuur- en milieueducatie (IVN).

Na de kerstvakantie begon groep 3/4 aan het thema: vogels in de winter, ter voorbereiding van het vogels tellen. De kinderen herkenden de vogels met behulp van de zoekkaarten, filmpjes en lesmateriaal. Ze wezen enthousiast vogels in de tuin aan, waarna ze de naam en gewoontes leerden en waar ze op moeten letten bij het herkennen van de verschillende tuinvogels.

In de klas maakten de kinderen een observatieplekje achter plakplastic. Buiten voor het raam staat een voederplank en ze maakten zelf op verschillende manieren vogelvoer.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?