Tulpenkeuren Wervershoof 2018

WERVERSHOOF – Vrijdag 19 januari a.s. starten we met een nieuw seizoen tulpenkeuren in de Schoof. Dit jaar kunnen de tulpenkeurders vijf vrijdagavonden achtereen proberen om de beste tulpenkeurder van Wervershoof te worden.

Bij het tulpenkeuren dient u tien cultivars te beoordelen op poot, blad, bloem en stand van het geheel. Het doel van het tulpenkeuren is om de beoordeling van de jury zo goed mogelijk te benaderen. De jury keurt de potten dezelfde middag. Iedereen is welkom; van jong tot oud en van vakgenoot tot leek. Als u nog nooit heeft meegedaan en daardoor niet precies weet hoe het werkt, zijn er genoeg mensen om u te helpen.

Er is dit jaar, net als vorig jaar, weer er een A, B en C groep is. Degene die nieuw zijn kunnen in de C groep instromen en maken zodoende ook kans op een lekkere slagroomtaart of een amaryllis.

De eerste avond van  het tulpenkeuren mag u een pot tulpen mee naar huis nemen voor de zogenaamde huisbroei. De bedoeling hiervan is om in uw eigen huis een zo mooi mogelijke pot tulpen te kweken. Op de laatste avond van de tulpenkeuring brengt u deze dan weer terug naar de Schoof, waarbij u kans maakt op diverse prijzen.

Noteert u de data van de tulpenkeuringsavonden alvast in uw agenda: vrijdag 19 januari, vrijdag 26 januari, vrijdag 2 februari, vrijdag 9 februari en vrijdag 16 februari (slotavond). U kunt op deze data vanaf 19.00 tot 21.00 uur de potten beoordelen. Aansluitend zal de prijsuitreiking plaatsvinden. De drie beste scores tellen mee voor de einduitslag. De winnaars mogen op donderdag 29 maart strijden op het Nederlands kampioenschap in het Keukenhof in Lisse. Op vrijdag 26 januari en op vrijdag 9 februari kunt u naast de tulpenkeuring tevens deelnemen aan de soortenkennis.

Om alvast in de stemming te komen, nodigen wij u van harte uit om een kijkje te nemen op onze website of op ons facebookpagina: www.tulpenbeoordeling.nl of https://www.facebook.com/tulpenbeoordeling/. Hopelijk tot ziens op vrijdag 19 januari in de Schoof!

Reageren via facebook