Stijging aantal werklozen Medemblik

MEDEMBLIK – Waar in het grootste deel van Noord-Holland juist minder werklozen zijn, stijgt deze in de gemeente Medemblik van 959 in augustus naar 973 in de maand september. De stijging is vooral te danken aan het seizoenwerk in bijvoorbeeld de horeca.

Ook in de agrarische sector krimpt de werkgelegenheid. Door effectievere productiemethoden en schaalvergroting wordt met minder mankracht een gelijke of zelfs hogere productie behaald. De sector is bovendien steeds vaker op zoek naar hooggeschoold en technisch personeel, vanwege de toenemende complexiteit van bedrijfsprocessen. Door deze ontwikkelingen is de werkgelegenheid in de agrarische sector landelijk afgenomen tot 1,3% van het totaal aantal banen.

Goede vooruitzichten voor bouw en techniek

Het UWV verwacht dat de totale werkgelegenheid eind 2017 in vergelijking met eind 2015 met ruim 1,5% is gegroeid naar 502.000 banen. Omdat de groei ook ontstaat in sectoren waarvoor het nu voor werkgevers al lastig is om geschikte kandidaten te vinden, zoals de bouw en veel technische functies, is de verwachting dat het aantal vacatures dat lastig is in te vullen tot eind 2017 verder zal toenemen.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.