2.5 C
Medemblik
27 januari 2021 03:13
Medemblik Actueel.

Het hoofdkantoor van de Woonschakel in Medemblik (Foto: GoogleMaps)

De Woonschakel viert de Dag van het Huren

MEDEMBLIK – Op 7 oktober 2017 neemt De Woonschakel voor de tweede keer deel aan de landelijke Dag van het Huren. Dit jaar met een extra speciaal tintje vanwege het 100-jarig jubileum dat in december plaatsvindt. Het thema op 7 oktober is gelijk aan onze slogan ‘Thuis in Westfriesland’. Op zes locaties, verspreidt over het woningbezit, worden voor jong en oud activiteiten georganiseerd.

Midwoud – Minnewei

Van 10.00 tot 11.30 uur bent u welkom bij wooncomplex Minnewei te Midwoud. Directeur-bestuurder Albert Gieling houdt om 10.15 uur een korte toespraak. In de prachtige binnentuin, welke onderhouden wordt door enthousiaste bewoners, staat koffie/thee en een Westfriese lekkernij voor u gereed.

Wognum – nieuwbouwproject Hof van Wognum

Van 10.00 tot 11.00 uur kunt u deelnemen aan een rondleiding bij nieuwbouwproject Hof van Wognum. Bijzonder aan het ontwerp is het torentje op de hoek. De bouw is inmiddels bijna voltooid en de nieuwsgierigheid naar hoe het er uit komt te zien groeit dan ook. Daarom geeft projectleider Ton Boukens, van De Woonschakel, graag een rondleiding voor het hele gezin. Uiteraard heeft u volop gelegenheid om vragen te stellen en u kunt het werk van dichtbij bekijken. Aangezien u zich op een bouwlocatie bevindt vragen wij om de instructies van de projectleider op te volgen. Vooraf aanmelden voor de rondleiding is niet noodzakelijk. Alle woningen zijn reeds verhuurd.

Grootebroek – Rigtershof

U kunt wooncomplex Rigtershof van 10.00 tot 13.00 uur bezoeken. Aan de zijkant van het gebouw wordt een brandweerspel voor kinderen georganiseerd. Voor hen een leerzame en spannende ervaring om kennis te maken met echte brandweermannen en speciale gast ‘Smokey de Rookmelder’. Verder zijn er informatiestands van De Woonschakel, Omring, de brandweer, Historische Vereniging “Oud Stede Broec” en RUVO Inbraakbeveiliging. Het koor Streekersmart zorgt voor de muzikale omlijsting van het geheel. 

Bovenkarspel – nieuwbouwproject Treffers

Van 14.00 tot 15.00 uur wordt u in de gelegenheid gesteld om een kijkje te nemen bij Treffers. Aannemer Kuin B.V. bouwt twee wooncomplexen, waarvan één bestemd is voor verhuur door De Woonschakel. Net als bij het project in Wognum geeft ook hier Ton Boukens, projectleider bij De Woonschakel, een rondleiding. U heeft volop gelegenheid om vragen te stellen. Aangezien u zich op een bouwlocatie bevindt vragen wij om de instructies van de projectleider op te volgen. Aanmelden vooraf is niet noodzakelijk. De woningen worden van 4 tot 11 september 2017 (tot 12.00 uur) aangeboden via: www.woonmatchwestfriesland.nl.

Medemblik – Landswerf

Rondom wooncomplex Landswerf worden van 12.00 tot 14.30 uur activiteiten voor kinderen georganiseerd. Ook is de Oudheidkundige Vereniging Medenblick aanwezig om een bijzondere rondleiding te geven langs het oudste wooncomplex in het bezit van De Woonschakel, namelijk Landswerf. 

Medemblik – hoofdkantoor De Woonschakel

De Dag van het Huren wordt afgesloten op het kantoor van De Woonschakel in Medemblik. U bent tussen 14.30 en 16.30 uur welkom voor een hapje en drankje. Historicus Peter Swart, onder meer bekend vanwege zijn deelname aan het tv-programma De Reünie, neemt u mee terug in de tijd en vertelt over de boeiende geschiedenis van Landswerf. De Oudheidkundige Vereniging
Medenblick heeft speciaal voor De Woonschakel een bijzondere collectie samengesteld met onder meer historische foto’s van de Sonoystraat, Geldelozepad, Hauwertstraat, Gedempt Achterom en Landswerf.

Reageren via facebook