Geen geld terug voor huurders Woningstichting Het Grootslag

WERVERSHOOF – Vanaf 2013 mogen verhuurders de huren van huishoudens met een hoger inkomen extra verhogen. Om te weten wat het inkomen van de huurder is, konden verhuurders gegevens van de Belastingdienst opvragen.

Op 3 februari 2016 oordeelde de Raad van State (RvS) dat de Belastingdienst de inkomensgegevens van huurders van sociale woningen niet aan de verhuurders mag verstrekken. Nu stapt de Woonbond naar de rechter om namens een groep huurders schadevergoeding te eisen voor deze onrechtmatige huurverhoging. De uitspraak van RvS is niet van toepassing voor de huurders van Het Grootslag.

Directeur-bestuurder Hans Kröger laat weten dat Het Grootslag nooit de inkomensafhankelijke huurverhoging heeft toegepast. “Wij werken niet mee aan inkomenspolitiek, daar is de overheid voor. Bovendien wonen er ook mensen in koopwoningen ‘scheef’. Zij kunnen gebruik maken van de door de overheid gesubsidieerde renteaftrek. Hierdoor kan kopen aantrekkelijker zijn dan huren. Het is aan de klant om te kopen of te huren. Daar gaan wij niet over. Daarom vragen wij geen inkomensafhankelijke huurverhoging aan onze huurders. Zeker omdat ons uitgangspunt is om de huren betaalbaar te houden.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.