Medemblik Actueel.

Algemeen

Provincie door de knieën voor Engie Energie, Broerdijk wordt windmolenpark

Schakel nachtmodus in

MIDWOUD – De Provincie Noord-Holland heeft besloten om de Broerdijk-Zuid niet langer als ‘weidevogelleefgebied’ aan te merken waardoor de weg vrij is gemaakt voor Engie Energie om daar de geplande windmolens te gaan bouwen.

Een definitief besluit valt medio november maar het staat vrijwel vast dat er geen wijzegingen meer zullen plaatsvinden. Dit tegen de zere benen van zeker 100 personen gezien de 100 bezwaarschriften die zijn ingediend tegen dit besluit.

De Provincie zegt dat  zij om onbehoorlijk bestuur tegen te gaan pas na november 2016 het Natuurbeheerplan defintief wil vaststellen, dit om Engie Energie de kans te geven om toch te kunnen gaan bouwen.

Opvallend in dit hele gebeuren is dat Amsterdam smeekt om deze windmolens te mogen gaan plaatsen maar waar de Provincie op 1 of andere manier maar niet in wil meegaan. Of zoal Maria Weeber het formuleert: ,,beter een prachtig landschap verwoesten met windmolens, dan ze op een industrieterrein plaatsen waar toch al veel hoogbouw is.”

Reactie provincie Noord-Holland:

In het stuk wordt gesteld dat Broerdijk een windmolenpark wordt. Dat is niet juist. De zienswijze van de initiatiefnemer is nog in behandeling en Gedeputeerde Staten nemen in november 2016 een definitief besluit over deze zienswijze. Daarnaast is er  in de Provinciale Ruimtelijke Verordening (PRV) niets gewijzigd wat betreft het weidevogelleefgebied. Het gebied heeft nog steeds die status. De provincie heeft overigens onlangs een bericht gepubliceerd waarin vermeld staat welke plannen voor windparken verder gaan in de procedure richting realisatie.

Meer informatie: www.noord-holland.nl/windopland

Reageer op dit onderwerp

X