IVN: Leven in de bronstijd

REGIO – Het ontstaan van West-Friesland is een boeiend onderwerp voor volwassenen en grotere kinderen die interesse hebben in de historie van deze omgeving. Zondag 9 oktober geeft Frank Pennekamp bij IVN een presentatie over West-Friese archeologie. Ook neemt hij opgegraven aardewerk en vuurstenen voorwerpen mee uit de bronstijd. Aanvang 14.00 uur bij IVN in de Incoteczaal van het Streekbos Paviljoen.

Als vrijwilliger bij Vereniging Oud Stede Broec heeft Frank zich gespecialiseerd in de archeologie van deze regio. Hij vertelt over de eerste bewoners uit de Steentijd, de Bronstijd, tot aan het vertrek van de laatste bewoners rond 700 v. Chr. Men leefde van veeteelt, landbouw en visvangst. West-Friesland was toen een waddengebied vol kreken en slenken en hoger gelegen gebieden om te wonen.

In april/mei 2009 is en deel van de Kadijken (vlak bij Het Streekbos) blootgelegd voor archeologisch onderzoek. In de loop der jaren zijn er interessante bodemvondsten gedaan die nu in musea zijn te bewonderen.

Locatie: Streekbos Paviljoen Veilingweg 21a1611 BN Bovenkarspel

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.