Medemblik Actueel.

Image processed by CodeCarvings Piczard ### FREE Community Edition ### on 2016-02-09 20:56:28Z | http://piczard.com | http://codecarvings.com

‘Verhalen van toen’: opnieuw Erasmus, in het ‘Abbehuisje’

ABBEKERK – Ook de tweede avond in de serie ‘Verhalen van toen voor mensen van nu’ (26 oktober)  heeft Erasmus als onderwerp. Er wordt onder meer aandacht besteed aan een nieuw gebrandschilderd raam in de Sint Janskerk in Gouda. De glazenier Marc Mulder wil met zijn werk het publiek op abstracte wijze in verbinding brengen met de denkwereld van Erasmus.

Dit jaar is uitgeroepen tot Erasmusjaar.  Het is vijfhonderd jaar geleden dat de verhandeling over het Nieuwe Testament  (Novum Instrumentum) verscheen van de beroemde theoloog/filosoof/humanist.

De bijeenkomst van 26 oktober is zoals gebruikelijk  in ’t Abbehuisje in Abbekerk. De aanvang is om 20.00 uur (vanaf 19.30 uur inloop  met koffie/thee); na de sluiting om 21.30 uur zijn er nog een hapje en een drankje. ’t Abbehuisje ligt naast het Witte Kerkje aan de Dorpsstraat in Abbekerk. De toegang is gratis.

In ‘Verhalen van toen…’ worden actuele ontdekkingen en ontwikkelingen rond de Bijbel en het christelijk geloof besproken. De serie is een initiatief van de Protestantse Gemeente Midden-West-Friesland (Aartswoud,  Abbekerk,  Hensbroek, Hoogwoud, Lambertschaag, Obdam, Opmeer en Spanbroek).

Contactpersoon is Anne de Bruin, tel: 0229-582415; e-mail: annedebruin@simpc.nl

Reageren via facebook