Succes bij oeverbescherming Egboetswater Oostwoud

OOSTWOUD – Maatregelen ter bescherming van de oevers zorgen ervoor dat de beplanting langs het Egboetswater weer volop groeit en bloeit. Door de golfslag was de waterrand van het Egboetswater behoorlijk afgekalfd. Waterplanten werden hierdoor weggespoeld. Riet en rietsigaren en konden er niet meer groeien.

Goedkope oplossing

In 2015 maakte de buitendienst een golfbreker van boomstammen en zette deze met palen vast. De boomstammen zijn van populieren die gekapt zijn omdat ze waren afgekeurd. Een relatief goedkope oplossing voor het probleem, en met resultaat. De waterkant is nu weer prachtig begroeid.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.