GroenLinks gooit de knuppel in het hoenderhok over festivals in onze gemeente

MEDEMBLIK – Fractievoorzitter Ria Manshanden van GroenLinks is in de pen geklommen om een discussie aan te zwengelen. Een discussie die in het teken moet staan van leefbaarheid, evenementen en de hoeveelheid decibels die de evenementen genereren.

Ria Manshanden zegt: ,,Het hele jaar door, vanaf het vroege voorjaar tot diep in de zomer worden er grote en kleine festivals en evenementen georganiseerd en het worden er steeds meer. Als fietser, wandelaar of toerrijder word  je regelmatig geconfronteerd met onverwachte drukten, afgezette wegen en omleidingen. Het kan kennelijk toe voor de organisatoren. Er zijn  winsten te behalen, want er zijn ook commerciële evenementen bureaus en heel veel mensen beleven er plezier aan. Maar een tegenbeweging gloort aan de horizon.”

Inwoners van de binnensteden van bijvoorbeeld Hoorn en Amsterdam zijn het beu aan het worden dat er vrijwel geen rustig moment meer is in de zomer. Ria Manshanden zegt: ,,Nederland is langzaam maar zeker aan het veranderen in een groot evenementen circus “, n.a.v. het afsluiten van de Afsluitdijk t.b.v. een hardloop evenement en “Jongeren mijden festivals om herrie.”

Veel jongeren dragen al standaard gehoorbeschermers tijdens festivals omdat ze zonder het einde van zo’n festival niet eens meer halen vanwege de sterkte van het geluid volgens Ria Manshanden.

Daarom wil zij binnenkort vragen gaan stellen aan het college van Medemblik over de hoogte van het aantal decibellen die in de gemeente Medemblik mag worden gemaakt. Manshanden zegt hierover: ,,Niet alleen dreigt voor menigeen blijvende gehoorschade, ook kwetsbare waarden als rust,natuur, duisternis en stilte worden weggevaagd door oorverdovend lawaai en lichtshows.”

Tot slot wijst Ria Manshanden er wel op dat zij iedereen een feestje gunt maar zegt ze: ,,waarom moet de muziek zo luid dreunen dat het over het hele dorp,stad of regio te horen is?

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.