Hart voor Medemblik wil stand van zaken weten over het aantal rookmelders en koolmonoxidemelders in (sociale)huurwoningen

MEDEMBLIK – De nieuwe politieke partij van Medemblik, ‘Hart voor Medemblik’ onder leiding van Tjeu Berlijn van de gemeente Medemblik weten in hoeveel (sociale) huurwoningen in de gemeente Medemblik rookmelders en koolmonoxidemelders zijn geplaatst. Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht dat in elke bestaande woning een melder aanwezig moet zijn. 

Tjeu Berlijn vraagt het college om met de stand van zaken te komen over hoeveel bestaande woningen in de gemeente Medemblik nu zijn voorzien van beide melders en hoeveel er nog gedaan moeten worden. Voor de sociale huurwoningen ligt deze verantwoordelijkheid bij de woningbouwcorporaties, maar ook hier wil Berlijn het aantal woningen weten die al voorzien zijn van beide melders en hoeveel er nog gedaan moeten worden.

Koolmonoxide, ook bekend als CO, staat niet voor niets bekend als de sluipmoordenaar. Je ziet of ruikt het niet maar wanneer je het inademt kan dit ernstige lichamelijke gevolgen hebben. Jaarlijks overlijden in Nederland gemiddeld 10 tot 15 personen door koolmonoxidevergiftiging. Enkele honderden mensen belanden in het ziekenhuis. Een koolmonoxidevergiftiging kan echt iedereen overkomen. Het maakt je ziek en leidt in het ernstigste geval tot de dood. Het is van levensbelang dat mensen zich bewust zijn van het risico op een vergiftiging én hoe je deze kunt voorkomen.

Reageren via facebook