Medemblik Actueel.

Schaken

Schaakvereniging Revanche start seizoen met snelschaaktoernooi

WERVERSHOOF – Schaakclub Revanche opende het nieuwe seizoen met een snelschaaktoernooi in café De Hoek in Wervershoof. De vereniging bestaat uit vijftien leden en speelt deze periode niet meer in de De Schoof. 

Het snelschaaktoernooi was de manier om de nieuwe accommodatie te testen en de leden te laten wennen. Op het toernooi kwamen niet alleen de huidige leden van Revanche af, maar ook een aantal oud leden. In totaal veertien schakers speelden zeven ronden van zeven minuten per partij. Twee mannen stonden na de laatste ronde ruim aan kop: Robin Sneeuw en Jan Kelder wonnen zes partijen en speelden tegen elkaar remise. Om toch een winnaar te krijgen, speelden ze nogmaals tegen elkaar. Na een spannende partij met over en weer kansen, was het uiteindelijk Jan Kelder die de zege binnen haalde.

Schaakclub Revanche schaakt elke dinsdag vanaf 20.00 uur in café De Hoek. Belangstellenden zijn altijd van harte welkom.

Tekst: Rodi Media

Reageren via facebook