Medemblik Actueel.

Schaatsen & skeeleren

WK inlineskaten, met de Schipperbroers uit Medemblik, in Nanjing geopend

MEDEMBLIK – Zaterdagavond lokale tijd vond in Nanjing de openingsceremonie van het WK inlineskaten plaats. Een groot spektakel in Chinese stijl waar een combinatie van verschillende facetten van de rollersport te zien was. Er werd door jong en oud gedanst op skates en heelies, verder werd er ook snelheid gedemonstreerd.

Tekst: Els Schouten/Skeelernieuws

Alle landen werden voorgesteld en natuurlijk werd ook de vlag naar binnengedragen, zie video gemaakt door Karin Schipper. Chris Huizinga droeg de vlag voor Nederland, ook Bianca Roosenboom was als vertegenwoordigster van de ploeg aanwezig.  In het Nederlands team zitten ook de uit Medemblik afkomstige broers Kay en Rick Schipper.

Programma
In de nacht van zaterdag op zondag begint het toernooi echt. De voorrondes zijn vanaf 03:00 uur Nederlandse tijd, als de wedstrijd volgens planning verlopen zijn de finales rond 11:00 uur.

Er is een Livestream die waarschijnlijk alleen tijdens de finales te volgen is. Meer informatie is te vinden op de website van de organisatie.

Reageren via facebook