Kay Schipper brons op de aflossing - Foto Skeelernieuws.nl

Bronzen plak Kay Schipper op de aflossing EK Inlineskaten

MEDEMBLIK/OOSTENDE – Zondagavond wist Kay Schipper samen met zijn 2 teammaatjes Luc ter Haar en Ronald Mulder de bronzen medaille te halen op de 3000 meter aflossing in het Belgische Oostende waar het EK wordt gehouden.

Skeelernieuws sprak na afloop met Kay Schipper over de race: ,,Brons gewonnen of goud verloren? Kay: “Wel verloren, we gingen wel voor goud. Bij de relay moet het altijd goed lopen, er zijn een hoop ploegen die hebben kwaliteit in huis. Het is een heel spannend onderdeel, moeilijk te controleren.”

Hoe ging de wedstrijd? “Het koersverloop was goed. We kunnen safe spelen en zilver pakken, maar als je goud pakt en als je het vandaag kan doen… Er was een kans voor goud en we hebben het geprobeerd, het is niet gelukt.”

Je weet dat Diogo Marreiros goed in vorm is… Kay: “We weten dat alle landen een goeie finisher hebben, het doel is om overeind te blijven en geen fouten te maken, dat ging allemaal goed. Dan moet je in de laatste ronde een goede uitgangssituatie creeeren.”

Zien we jou nog terug op de weg? “Nee voor mij zit het toernooi er nu op, maar ik zie zeker nog wel kansen voor de Nederlanders…”

Reageren via facebook