Simon Schouten maakt zegereeks compleet door zege en eindoverwinning KPN Grandprixfinale

Andijk – Ook bij de marathonschaatsers was er vanmiddag Noord-Hollands succes. Simon Schouten won, na Yvonne Spigt bij de vrouwen, in Zweden de KPN Grand Prixfinale. Met zijn overwinning op het Runn-meer bij Falun verzekerde de schaatser uit Andijk zich bovendien van de hoofdprijs in het eindklassement.

Schouten won na 150 kilometer de eindsprint van een kopgroep van drie schaatsers. Hij liet Erwin Mesu en Jordy Harink achter zich.

Lees ook: Irene Schouten pakt brons op de 5000 meter WK-Afstanden

Voor Schouten was het zijn eerste zege dit seizoen. “Dat ik dan hier win, in de finale van de Grand Prix, maakt een hoop goed”, reageerde hij. Met de eindoverwinning in het klassement had de Andijker geen rekening gehouden. “Daar is het mij niet om te doen. Ik wil gewoon voor dagzeges rijden en dan blijkt dat je vanzelf wel hoog eindigt in dat klassement.”

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.