Kay Schipper wint thuisrace over 1 ronde, ‘een mooie opsteker’

MEDEMBLIK – Medemblikker Kay Schipper heeft de One Lap race op de skeelerbaan van Medemblik gewonnen. Waar hij vrijdag nog teleurgesteld was in zijn optreden tijdens de race op de skeelerbaan van Wervershoof, of zoals hij tegen Schaatsen.nl zegt, ‘Het verliep dit seizoen nog niet super. Gisteren was een dramadag op mijn thuisbaan, dat was niet goed genoeg.

De dag begon slecht op de skeelerbaan in Medemblik, door wat lichte motregen in de vroege ochtend kon de 100 meter niet worden gereden omdat de baan te glad was, iets wat tijdens de One Lap ook nog merkbaar was omdat de deelnemers soms moesten zoeken naar de grip.

In de finale moest Kay Schipper het opnemen tegen Glen Nijenhuis, Bas Meijer en Gijs Kamp. De uit Oostwoud afkomstige Bas Meijer nam direct brutaal de leiding voor Kay Schipper op plaats 3, Kay wist in de chicane een plaatsje te winnen en wist door de binnenkant te houden zijn skeelers nipt voor de nr. 2 Glen Nijenhuis over de streep te drukken, Bas Meijer eindigde vlak daarachter op plaats 3.

Reageren via facebook