16.7 C
Medemblik
9 juli 2020 20:28
Medemblik Actueel.

Wognum staat er goed voor..

WOGNUM – Onder het motto ‘Met z’n allen zie je meer’ was er op woensdag 24 augustus een ‘wijkschouw’ in Wognum. Hierbij waren de politie, woningcorporatie, gemeente en Het CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid) aanwezig.

Een ‘wijkschouw’ is een interactieve methode waarbij diverse partners met elkaar de wijk in gaan. Er wordt kritisch gekeken naar de veiligheid in de wijk vanuit verschillende invalshoeken. Aan de hand van deze scan stelt het CCV een rapportage op dat een objectief beeld geeft van de veiligheid en leefbaarheid in de wijk. Wij kunnen u alvast verklappen dat Wognum er goed voor staat!

Wijkschouw

Schouwen van de woonomgeving is een effectieve manier om risico’s en kwetsbare plekken of situaties rond de woning en in de buurt in beeld te krijgen. Bij een veiligheidsschouw checkt men de omgeving op de basiscriteria van sociale veiligheid: zichtbaarheid, toegankelijkheid, vluchtwegen en attractiviteit.

Bij een schouw die gericht is op woninginbraak kijkt men bovendien naar kenmerken van de woning zelf en de kansen om een woning binnen te komen. Deelnemende bewoners worden zich meer bewust van risico’s en oplossingen.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?