Gemeenten in Nederland bang om een tweede Wieringermeer te worden

REGIO – Zo denken veel inwoners van andere gemeenten over het Prinses Ariane Windpark in de Wieringermeer. Van Veendam tot het zuiden van Limburg, allemaal kijken ze erg argwanend tegen de komst van een windmolenpark in hun omgeving aan.

De inwoners van Veendam zijn al de Sjaak, daar wordt op dit moment een gelijksoortig windmolenpark gebouwd ondanks veel protesten drukte de gemeente en de provincie de komst van het park er doorheen. Ook het zuiden van Limburg staat op de nominatie een groot windmolenpark te krijgen met windturbines die een tiphoogte van ruim 200 meter halen.

Maar ook dichterbij huis zien inwoners van Koggenland met argwaan de komst van een enorm zonneweide tegemoet.. Vele duizenden zonnepanelen op wat voorheen agrarisch grond was, opgekocht door de provincie met de bedoeling om daar een groot industrieterrein te bouwen. Een plan wat later een enorme en vooral hele dure blunder van de provincie is geworden..

In Koggenland zijn het nu vooral de agrariërs die tegen de plannen van de provincie in opstand komen, 66 hectare kostbare en vooral vruchtbare landbouwgrond wordt opgeofferd om ruimte te bieden aan duizenden zonnepanelen.  “Als wij maar geen Wieringermeer worden” is daar het credo..

Reageren via facebook