Zevenklapper FC Medemblik zaterdag 2: John de Wit maakt hattrick

MEDEMBLIK – Na de troosteloze 0-0 vorige tegen Jong Holland 3 waren de mannen van zaterdag 2 getergd om de winst te pakken tegen Wieringermeer 2.

Zaterdag 2 begon sterk aan de wedstrijd en controleerde de eerste 5 minuten volledig. Na vlotte combinaties kwam de bal bij Thomas Stam die de rechtsback volledig uit de wedstrijd speelde, Thomas maakte een actie naar binnen en schoot vervolgens keihard onderkant lat in de korte hoek de 1-0 tegen de touwen. De 1-1 viel uit het niets na een misverstand tussen Robin Hoeve en keeper Rick Kuipers waardoor het voor even spannend werd. F.C. Medemblik vond vervolgens het net voor de 2e keer deze wedstrijd door een uitstekende voorzet van Murat Sezer die werd afgerond door sterspeler John de Wit. De routinier die vorige week niet scherp genoeg was, maakte vandaag weer een gemotiveerde indruk. Wieringermeer had na de 2-1 niks meer in te brengen tegen het veel te sterke F.C. Medemblik, het was dan ook een kwestie van tijd voordat de 3-1 op het scorebord stond. Na een mooie steekpass van Niels Manshanden, ging John de Wit de keeper voorbij en schoot de bal in het doel voor de 3-1. Na de 3-1 ging F.C. Medemblik hard op zoek naar de 4-1 om de wedstrijd op slot te gooien. Voor de rust kreeg Lars Kuipers drie 100% kansen, maar hij slaagde er tot zijn eigen verbazing niet in om te scoren.

In de rust werd er één wijziging doorgevoerd, Eddy Sant die niet helemaal fit meer was werd vervangen door Justin Hulspas. Robin Hoeve werd na deze wissel in de spits gepositioneerd en Justin Hulspas ging centraal achterin spelen. De 4-1 kwam na de rust vervolgens snel op het scorebord, John de Wit maakte zijn hattrick compleet met een schuiver in de linkeronderhoek vanaf de zestienmeter. Na de 4-1 zakte de moed volledig in de schoenen bij Wieringermeer en was het voor F.C. Medemblik tijd om aan het doelsaldo te werken. Lars Kuipers kon uiteindelijk na meerdere doelpogingen zijn naam op het scoreformulier noteren voor de 5-1. De 6-1 volgde daarna uit een corner die kort werd genomen door Thomas, Thomas speelde de bal naar Sven Stapel, die vervolgens niet twijfelde en de bal alla Hakim Ziyech in de verre onder hoek krulde. De 7-1 was misschien wel de mooiste van allemaal, Thomas slingerde de bal voor het doel en de verdediger van Wieringermeer kopte de bal keihard achter zijn eigen keeper. Het laatste wapenfeit van F.C. Medemblik kwam op naam van Robin Hoeve die met een hopeloze poging vanuit de tweede lijn de bal op het A-veld schoot. De eindstand was 7-1 en het was een gemakkelijke overwinning voor F.C. Medemblik Zaterdag 2.

Scoreverloop:

Thomas Stam 1-1
2-1 John de Wit
3-1 John de Wit
4-1 John de Wit
5-1 Lars Kuipers
6-1 Sven Stapel
7-1 Eigen doelpunt Wieringermeer

[signoff]

Reageren via facebook