19 C
Medemblik
20 september 2020 16:18
Medemblik Actueel.

Foto: HBP Media

Oude pand Sinus-jevi ten prooi aan de slopershamer

MEDEMBLIK – Tientallen jaren heeft het pand van eerst Bobé en later Sinus-Jevi het gezicht bepaald van de Randweg in Medemblik. En niet te vergeten de grote hoeveelheid Medemblikkers en van buiten Medemblik die daar de kost verdienden.

Nu is het over en voorbij voor deze lokatie, na de verhuizing van Sinus-Jevi naar het voormalige pand van, het in 2013 failliet verklaarde, Timmerfabriek Ruiter kwam dit leeg te staan. De nieuwe eigenaar, Kroymans Citadel Investments, had wel plannen maar o.a. door de crisis kwamen die niet verder dan een a4tje.

Lees ook: Breaking nieuws: Medembliks bedrijf betrokken bij invoer 1800kg cocaïne

En nog tot grote ramp kwam het pand in een negatieve daglicht te staan toen bleek dat een grote drugsbende zich daar bezig hield met het grootscheeps importeren en verdelen van honderden kilo’s cocaïne verstopt in en enorme lading bananen, waarop de burgemeester besloot om het pand te verzegelen.

De eigenaar van het pand besloot daarop om dan maar het hele gebouw met de grond gelijk te gaan maken en een nieuw pand terug te laten komen.

En nu worden de laatste stukjes van het pand weggehaald door het slopersbedrijf. Enkele nog wat fabriekruimte en de kantoren resteren nog.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?