Medemblik Actueel.

Rob Hartog op Donington Park (Foto:Philippe Damiens)
Rob Hartog op Donington Park (Foto:Philippe Damiens)

Net niet voor Rob Hartog op Donington Park

ABBEKERK – Rob Hartog vertrekt zondag vanaf de zesde startrij op Donington Park. De coureur van Team Hartog – Against Cancer was niet tevreden met zijn zeventiende positie in de kwalificatie, want het gevoel was dat er meer in zat na een rommelig verlopen Superpole op het Britse circuit. Zondag om 12.30 uur (NL tijd) gaan de lichten uit voor de vierde World Supersport race van het seizoen.

Rob Hartog rijdt dit weekend zijn vierde race van het seizoen in de World Supersport. Het circuit van Donington Park was vrijdagmorgen kleddernat bij de start van de eerste vrije training. De Kawasaki-rijder begon goed aan deze sessie. Bij het ingaan van de tweede stint ging het echter mis, toen Hartog in zijn eerste vliegende ronde ten val kwam. Gelukkig was er zowel bij de rijder als motor weinig schade en kon er later op de middag weer volop gereden worden in de tweede training. De baan was droger, maar er waren ook nog natte plekken. Hartog wist in deze lastige omstandigheden een sterke training te rijden en twaalfde tijd te noteren. Helaas was dit net niet voldoende om zich te plaatsen voor de Superpole 2 kwalificatie.

Zaterdagmorgen in de derde vrije training werkte Hartog verder om de bochten van het Britse circuit nog beter onder de knie te krijgen. Er werden stappen gemaakt en de 26-jarige coureur begon met vertrouwen aan de kwalificatie. De Superpole zelf verliep wat rommelig. Hartog zat tussen veel verkeer, waardoor hij niet een echte snelle tijd kon rijden. In zijn laatste ronde was Hartog op weg naar een tijdsverbetering, totdat hij een klein foutje maakte. Uiteindelijk eindigde Hartog als zevende in de sessie, waardoor hij zondag op plaats zeventien staat op de grid. Er had meer ingezeten, maar in de wedstrijd worden de punten verdeeld.

Commentaar Rob: ‘‘De vrije trainingen verliepen goed en ik was voornamelijk zeer tevreden over de tweede vrije training van vrijdagmiddag. In de Superpole wilde het niet helemaal lukken. In het begin zat ik tussen veel andere rijders en in mijn laatste ronde was ik wel goed onderweg, maar maakte ik een remfout. De zeventiende startpositie is niet ideaal en er had gewoon meer ingezeten. We moeten er morgen tegenaan in de race en dan worden ook pas de punten verdeeld, maar ik had liever wat verder naar voren gestaan.’

De race start om 12:30 uur Nederlandse tijd en wordt zondagavond om 23:00 uur uitgezonden op Eurosport 1.

Reageren via facebook