Ondanks wisselvalligheid in Misano toch WK-punten voor Rob Hartog

ABBEKERK – Van 16 t/m 18 juni werd de 5e race verreden van de FIM Europe Supersport Cup, welke werd verreden in een gecombineerde race met het WK Supersport. Rob Hartog liet op vrijdag zien goed de weg te weten op het Misano World Circuit, door poleman Sofuoglu tot op 1.0 seconde te benaderen. Door een mindere kwalificatie op zaterdag echter, werd het een lastige opgave voor de race. Uiteindelijk lukte het toch om op de Jenik Performance – Front Row Components Kawasaki punten te scoren met een 13e plaats.

Tijdens de eerste twee vrije trainingen was het plan om bij de snelste tien coureurs te eindigen, om zo een directe plaatsing te verdienen voor Superpole 2. In de eerste vrije training noteerde Hartog een tijd van 1’40.971, welke goed was voor een 17e tijd op 1.5 sec van de snelste man. In de tweede vrije training werd nog wat gevonden en de snelste tijd aangescherpt naar 1’40.151 op slechts 1.0 seconde van snelste man Kenan Sofuoglu. Toch was dit niet genoeg voor een plaats bij de eerste tien. P16 was het resultaat.

Goede ritme

Op zaterdag werd de derde en laatste vrije training verreden alvorens de Superpole kwalificatie van start ging. Hier werden nog wat laatste dingen geprobeerd om de puntjes op de i te zetten. In Superpole 1 hadden de World Supersport coureurs een kwartier de tijd om een snelle tijd neer te zetten. Het lukt helaas niet om het goede ritme van de eerste dag een vervolg te geven. Verder dan een tijd van 1’41.070 kwam Rob niet en dit resulteerde in een 24e totaalplaats in de kwalificatie, als derde EK coureur.

Met deze positie op de startgrid werd het duidelijk dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden. Voor de wedstrijd was er nog een kwartier tracktime en tijdens deze sessie liet Rob zien goed te hebben geslapen. Met een snelste tijd van 1’40.167 liet hij zien klaar te zien voor de race. Tijdens de 19 ronden tellende race kwam Rob goed weg op zijn Ninja ZX-6R en wist een aantal plaatsen te winnen. Door gedrang in de eerste bochtencombinatie ging dit voordeel direct weer verloren. P23 was de positie tijdens de eerste doorkomst. Wat volgde was een inhaalrace.

Inhaalrace

Commentaar Rob: “Het lukte in de beginfase jammer genoeg niet om direct de snelheid te vinden die we nodig hadden. Hierdoor had ik moeite om snel naar voren te rijden. Ronde voor ronde lukte het om het tempo op te voeren en naar voren te rijden. De motor voelde erg goed en ik kon profiteren van de lengte van de race. Ik hield tempo, ook de laatste ronden. Hierdoor lukte het om zelfs de laatste ronde nog een positie te winnen. Met een 13e plaats hebben we de slechte kwalificatie redelijk hersteld, maar doet je ook beseffen wat er anders misschien mogelijk had geweest. We gaan eraan werken om dit te verbeteren in de volgende races!”

In de tussenstand van het EK is Hannes Soomer uitgelopen met een totaal van nu 20 punten. Hartog staat tweede met 13 punten, voor Zaccone met 11 punten. Er volgt nu een lange zomerstop voor de World Supersport coureurs. De volgende race is van 18 t/m 20 augustus op de Lausitzring.

In de tussentijd zit Team Hartog-Jenik-Against Cancer niet stil. De eerstvolgende wedstrijd staat dan ook gepland van 7 t/m 9 juli, tijdens het IDM in Zolder. Het weekend daarna de OW Cup op 16 juli en van 11 t/m 13 augustus wederom het IDM in Assen. Deze wedstrijden worden mede mogelijk gemaakt door de Club van 100 en 250 leden. Klik hier voor meer informatie of om u aan te melden om Rob zoveel mogelijk races te laten rijden buiten het Europees kampioenschap om. 

Reageren via facebook