13.5 C
Medemblik
24 oktober 2020 02:27
Medemblik Actueel.

De wijkagent komt tips geven voor een veilige buurt

MEDEMBLIK – Op woensdagavond 22 juni komt de wijkagent naar de Bibliotheek Medemblik met tips voor een veilige buurt. Aanvang 20.00 uur. De toegang is vrij.

Samen signaleren, alarmeren, reageren

Hoe staat het met de veiligheid in jouw buurt? Ben jij alert op verdachte situaties? Weet je wat je kan doen als je het niet vertrouwt? Heb je afspraken met je buren om elkaar een beetje in de gaten te houden? Samen kun je de omstandigheden vaak beter inschatten en beheersen.

De wijkagent komt naar de Bibliotheek om uit te leggen hoe je verdachte situaties signaleert, en hoe je vervolgens alarmeert, elkaar opzoekt en reageert. De gemeente Medemblik is aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden over relevante buurtinitiatieven. Zo kun je samen de veiligheid in je straat verbeteren en met een gerust hart over straat of op vakantie.
Toegang is vrij, meld je graag van tevoren aan via e-mail klantenservice@westfriesebibliotheken.nl , of bel 0228 743 943. Zie ook: www.westfriesebibliotheken.nl.

De Bibliotheek: elkaar ontmoeten en jezelf ontwikkelen

De Bibliotheek staat voor lezen, leren en verbinden. Door ons aanbod van collectie, activiteiten en cursussen in samenwerking met andere instellingen bieden we iedereen de kans om zichzelf te blijven ontplooien – ongeacht leeftijd, niveau en achtergrond – en daardoor actief deel te kunnen nemen aan de maatschappij.

Reageren via facebook