26.1 C
Medemblik
10 augustus 2020 13:39
Medemblik Actueel.

“Kleur bekennen” bij Twisca

TWISK – De kleuren van Twisk zijn uniek door de combinatie van de statige boerderijen en het traditionele Westfriese kleurbeeld. In vroeger tijden waren de kleuren afhankelijk van de beschikbare pigmenten, maar tegenwoordig kunnen we kiezen uit dertigduizend kleuren en dat maakt de keus er niet eenvoudiger op. Het kan dan nuttig zijn om meer te weten te komen over de geschiedenis van de traditionele kleuren.

Rob van Maanen van Het Kleurbureau is sinds 1982 bezig met onderzoek naar de kleuren van Nederland en vanaf 1992 publiceerde hij een reeks boeken over de karakteristieke kleuren van steden en provincies en een Kleurenatlas van Nederland. Hij zal ons vertellen over de herkomst van de traditionele Westfriese kleuren – en dan zal duidelijk worden wat daar zo uniek aan is en hoe belangrijk het is om er zorgvuldig mee om te gaan. 

Na de lezing wordt het jaarboekje 2018 uitgereikt. Een boekje met veel interessante onderwerpen zoals:

  • Grafstenen van de West-Indische Compagnie in Twisk?
  • Elektriciteit in Twisk.
  • Interview met Willy Rempt-Strobos
  • Gedicht: Winter.

Voorafgaand aan de uitreiking houdt  dhr. Rob van Maanen een lezing met als thema: “Kleur bekennen”

  • Datum: zaterdag 7 april 2018
  • Plaats: dorpshuis “De Nuwe Skoôl
  • Adres: Dorpsweg 91 Twisk.
  • Aanvang: 14:30 uur
  • Donateurs hebben vrij entree, niet-donateurs betalen 2,50 euro.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?