Medemblik Actueel.

Bijeenkomsten Gezondheid

Doe- en praatgroep voor kinderen van 12 t/m 16 jaar met een ouder met psychische of verslavingsproblemen

REGIO – Als een ouder een psychisch en/of verslavingsprobleem heeft, dan worden kinderen en jongeren thuis vaak met stressvolle situatie geconfronteerd. Vaak voelen zij aan dat het niet goed gaat met hun ouder en reageren daar allemaal anders op. Op maandag 26 maart 2018 start in Hoorn de doe- en praatgroep voor kinderen van 12 t/m 16 jaar, waar jongeren onder andere onderlinge (h)erkenning vinden.  

Iedereen reageert anders op stressvolle situaties. Sommige vragen extra aandacht, anderen schamen zich of nemen teveel taken en verantwoordelijkheden op zich. Hierdoor lopen zij een verhoogd risico op overbelasting en kunnen zij op den duur zelf problemen gaan ontwikkelen. Belangrijke ingrediënten van de doe- en praatgroep zijn het bieden van onderlinge (h)erkenning, het wegnemen van irreële gedachten en het ontschuldigen van zowel kind als ouder. Dit doen zij door inzicht te verschaffen in emoties die de kinderen kunnen hebben, handvatten mee te geven hoe zij met de thuissituatie om kunnen gaan, de weerbaarheid te versterken en kennis te vergroten in de problematiek van hun ouder(s).

De bijeenkomsten vinden plaats op 26 maart, 2, 9, 26 en 23 april, 7, 14 en 21 mei. De bijeenkomsten zijn van 15:30-17:00 uur op de Maelsonstraat 1 in Hoorn.

Meer informatie en aanmelding
Aanmelden kan via mail naar ppoland@triversum.nl of neem gerust contact op met Petra Poland via 06- 23116109. Er zijn KOPP/KVO groepen voor verschillende leeftijdscategorieën (4-7 jaar, 8-12 jaar, 12-16 jaar, 17+) die zeer regelmatig starten. Meer informatie over de KOPP / KVO groepen.

Meer informatie: https://www.ggz-nhn.nl/praatgroepvoorkinderen

Reageren via facebook