Allerzielen: ‘Een kaarsje branden voor….’ in Medemblik !

MEDEMBLIK – In de Martinuskerk, aan de Ridderstraat in Medemblik, wordt dit jaar voor tweede keer de kerk opengesteld voor iedereen om een kaarsje te branden voor dierbare overledenen. De afgelopen jaren is er steeds meer belangstelling voor Allerzielen, ook in de media. Ook aan de parochie is een aantal malen de vraag gesteld of men een kaarsje in de kerk kon branden op Allerzielen.

Natuurlijk kan dat altijd maar voor mensen die zich niet aangesloten voelen bij een kerk is de stap vaak erg groot om naar binnen te stappen. Om deze drempel weg te halen gaan we onze kerk openstellen op  maandag 2 november van 15.00-18.00 uur voor iedereen die graag een kaarsje wil branden voor een dierbare die overleden is,” zeggen Erna van der Lee en Désiré Kol van het secretariaat van de kerk.

De kaarsjes en de kandelaren staan klaar en de kerk zal sfeervol verlicht zijn met stemmige muziek op de achtergrond. De kaarsjes zijn gratis voor iedereen, maar een kleine vrijwillige bijdrage mag altijd.

Om 19.00 u. ’s avonds vindt een Allerzielen- gedachtenis plaats. Deze herdenkingsbijeenkomst is voor direct nabestaanden.

Reageren via facebook