ChristenUnie: Energieplan Medemblik deugt niet.

MEDEMBLIK – De ChristenUnie vindt de plannen voor een CO2-neutraal gemeentehuis niet kloppen. De gemeente heeft plannen om de gebouwen van het gemeentehuis klimaatneutraal te maken en wil daarvoor ruim 1 miljoen euro investeren in een betere energiebeheersing, kosten 630.000 euro, en ruim 400.000 euro om zonnepanelen te installeren. 

En hier knelt het nu volgens de ChristenUnie, bij de berekeningen over het energieverbruik zijn niet de verbruikscijfers van het computersysteem van de gemeente meegenomen en dus zijn er veel meer zonnepanelen nodig om het totale stroomverbruik te kunnen dekken door zonnepanelen. 

Wethouder Hans Tigges zegt dat het een hele opgave gaat worden om de ruim 4000 zonnepanelen kwijt te kunnen op het terrein van het gemeentehuis in Wognum, Siem Zeilemaker van Progressief West-Friesland vindt het geen probleem, ‘gooi het hele terrein maar vol met zonnepanelen, zo kan de gemeente Medemblik als voorbeeld gemeente dienst gaan doen.’ Cees Neefjes van PW2010 kwam met het idee om de resterende zonnepanelen dan maar op het industrieterrein aan de overkant van de A7 bij het gemeentehuis te plaatsen.

Het CDA ging bij monde van Ted de Lange nog een stapje verder, die wil helemaal geen 630.000 euro stoppen in een energiebeheersplan maar ook dat geld steken in zonnepanelen en ook riep De Lange op om scholen en sportverenigingen te steunen om zonnepanelen op het dak te plaatsen. De lange zegt dat juist dit soort kleinverbruikers de investering er veel sneller uit hebben als een grootverbruiker als de gemeente Medemblik die een veel lager tarief betaald.

 

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.