Dorpsraad Abbekerk fel tegen sluiting consultatiebureau Abbekerk

ABBEKERK – In duidelijk en niet mis te verstane bewoording liet voorzitter Haagsma van de Dorpsraad Abbeker/Lambertschaag van zich horen tijdens de commissie samenleving. Vooral de kosten van de aanpassing van de huidige locatie dat volgens het GGD tussen de 70.000 en 100.000 euro moet gaan kosten komt Haagsma erg vreemd over.

De netto vloeroppervlakte van het consultatiebureau bedraagt ca 50 m2. Arbo technische aanpassingen geraamd op 70.000 > 100.000 euro dat is gemiddeld ca 1700 euro m2.Als er 2015 al getwijfeld werd over de bedragen waarom is het jaar niet gebruikt om daar eens goed naar te kijken. Wat behelzen die aanpassingen, zijn die bij de commissieleden bekend  en is deze raming wel reëel en waar is de onderbouwing van deze getallen. Als “weleens waar” gepensioneerd bouwkundig inkoper zet ik daar een hele rits vraagtekens achter,” vertelde Haagsma de commissieleden.

Lees ook: Consultatiebureaus Medemblik, Wognum en Wervershoof blijven bestaan

Maar ook de reistijden en de route naar een andere lokatie waar wel een consultatiebureau is stuit op ernstige bezwaren van de voorzitter van de Dorpsraad. Haagsma: “Lopend  van uit Abbekerk naar de buslus over het zuideinde ,waar een voetpad ontbreekt , is op zich al een avontuur. Een echt veilige loop route is dit zeker niet, maar dat zou u moeten weten als u de situatie kent Heeft u onderzocht wat de reistijden visa versa  zullen zijn met openbaar vervoer. Heeft het college daar aan gedacht bij het opstellen van dit voorstel ??”

Haagsma roept de commissie dan ook op om de klachten ter harte te nemen omdat volgens Haagsma het voorstel van het college aan alle kanten ‘rammelt’ en teveel vragen oproept, maar erkent ook dat het ook een pleidooi is om het consulatiebureau in het dorpshuis van Abbeker open te houden.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.