Gemeenteraad Medemblik: ‘eerst parkeerprobleem oplossen bij stadhuis, dan pas bouwen’

MEDEMBLIK – De voltallige gemeenteraad van Medemblik heeft donderdagavond een motie van de VVD, PWF, PvdA en GemeenteBelangen aangenomen waarin wordt opgeroepen om eerst met een oplossing te komen voor de parkeerproblemen die zijn ontstaan door het project ‘Medemblik aan Zee’.  Deze vier partijen zijn vanaf het eerste moment samen tegen de plannen van de projectontwikkelaar om via een omweg het parkeerprobleem op te lossen opgetrokken.

De projectontwikkelaar kan niet voldoen aan de geëiste aantal parkeerplaatsen en wil daarom een deel afkopen en een deel elders realiseren. Tijdens het debat werd al snel duidelijk dat de gemeenteraad van Medemblik niets ziet in deze plannen.

Mark Raat van de VVD zegt tegen Medemblik Actueel: “De VVD is opgelucht dat de motie is aangenomen. Het parkeerprobleem in de binnenstad is groot en wordt alleen maar erger. Eerst moeten we praten over een parkeeroplossing en dán pas over het stadhuis.

Maar ook Roel Braaksma bleef hameren op de bouw van een parkeergarage, het is zoveel beter voor Medemblik, je rijdt vanaf de Overtoom naar binnen en ook rij je vanuit de parkeergarage weer weg richting de Overtoom, zodat niemand hier hinder van ondervindt.

De VVD en PvdA lieten weten absoluut tegen betaald parkeren te zijn binnen de kern Medemblik, Siem Zeilemaker van PWF wil dit wel mogelijk maken maar dan voor de bezoekers die op het parkeerterrein achter de dijk in de Wieringermeer parkeren. Een mogelijke uitbreiding van dit terrein zou ook een oplossing zijn maar daarvoor moet Medemblik in overleg met Hollands Kroon, eigenaar van de grond.

De motie van Progressief West-Friesland waarin werd opgeroepen om in het Stadhuis de bibliotheek te vestigen werd ingetrokken toen bleek dat hier op de PWF, GroenLinks en PW2010 geen medestanders voor waren.

De projectontwikkelaar gaat zoals het originele plan voorstelt verder met het plan om in het oude stadhuis een hotel te gaan vestigen. Maar ook dit riep veel weerstand op bij bijvoorbeeld GemeenteBelangen, Roel Braaksma: ‘het is een monument, ik vraag mij af hoe zij door muren willen boren, spijkers willen slaan.’

De wethouder moet nu met de projectontwikkelaar gaan overleggen om te wachten met verdere planuitvoering voor de rest van het jaar. En tevens moet de wethouder in januari 2018 maar het liefst nog eerder, de wethouder liet 15 december 2017 vallen, hoe het parkeerprobleem gaat worden opgelost.

Reageren via facebook